Ingredience
Postup
- V kastrůlku zkaramelizujeme cukr, přidáme jablka nakrájená na malé kousky, citronovou šťávu a asi 50 ml vody. Vmícháme koření, zázvor a zvolna dusíme asi 5 minut.
- Droždí smícháme se lžičkou cukru, polovinou vlažného mléka, dvěma lžícemi mouky a vytvoříme kvásek. Do mísy prosejeme zbylou mouku a přidáme všechny ingredience.
- Nakonec vmícháme vzešlý kvásek, vypracujeme těsto a necháme vykynout. Potom rozválíme na plát a vykrájíme kolečka. Na jedno dáme náplň, druhým přiklopíme.
- Kraje k sobě přitiskneme a koblihy necháme ještě vykynout. Pak smažíme v pánvi pod pokličkou asi 3 minuty. Odkryjeme, koblihy obrátíme a bez pokličky smažíme další 3 minuty.