Koblihy s jablky v pikantním karamelu

nehodnoceno

Osmažte koblihy trochu jinak.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez kynutí

Ingredience

18 PORCE +

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    128 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    534 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    20,2 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    2,5 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    3,6 g

    5 %

    5 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V kastrůlku zkaramelizujeme cukr, přidáme jablka nakrájená na malé kousky, citronovou šťávu a asi 50 ml vody. Vmícháme koření, zázvor a zvolna dusíme asi 5 minut.
  2. Droždí smícháme se lžičkou cukru, polovinou vlažného mléka, dvěma lžícemi mouky a vytvoříme kvásek. Do mísy prosejeme zbylou mouku a přidáme všechny ingredience.
  3. Nakonec vmícháme vzešlý kvásek, vypracujeme těsto a necháme vykynout. Potom rozválíme na plát a vykrájíme kolečka. Na jedno dáme náplň, druhým přiklopíme.
  4. Kraje k sobě přitiskneme a koblihy necháme ještě vykynout. Pak smažíme v pánvi pod pokličkou asi 3 minuty. Odkryjeme, koblihy obrátíme a bez pokličky smažíme další 3 minuty.
Autor:

Podobné recepty

Vanilkové věnečky

Není nad domácí věnečky.

Tvarohový růžový koláč

Tento koláč chutná prostě skvěle.

Clafoutis s ostružinami

Upečte si francouzský koláč plný čerstvého ovoce.

Ovocný trifle do skleničky

Chce to něco dobrého na zub? Připravte rodině vrstvený dezert anglického původu.

Vaflové kornoutky s ovocem

Kornouty nemusíte plnit pouze zmrzlinou. Inspirujte se naším receptem.