Jak na knedlíky

Šéfka modelingové agentury Karasová: Potřebuju chlapa, který mě srovná do latě

Milada Karasová, ředitelka Czechoslovak Models
26. října 2009

Nebýt Milady Karasové, nejspíš by dnes nikdo neznal Evu Herzigovou, Terezu Maxovou ani Pavlínu...

Při psaní žiju dva životy, říká autorka knih pro ženy

Eva Brabcová - autorka knih pro ženy
16. října 2009

Původně snila o tom, že bude veterinářkou, a probudila se jako spisovatelka. Dnes knihy Evy...

Neumíte vařit? Kupte si kurz. Mě naučili guláš s knedlíkem

Kurz vaření - připrava guláše s houskovými knedlíky
14. října 2009

U nás doma se nikdy nijak zvlášť nevyvařovalo. Ale protože já vařím docela ráda, chtěla jsem se...

Vaše recepty a rady. Podzimní nádivka, domácí sádlo a další rodinné poklady

Palačinky s tvarohovým krémem s jahodami
3. října 2009

Soutěžili jste s magazínem ONA DNES o Bohyni české kuchyně. Vítězné recepty jsme představili v...

Šťavnaté pečeně, které uvaříte nejen v neděli

Ilustrační snímek
25. září 2009

Pečené maso je synonymem slavnostního nedělního oběda. Jednodušší pečínky ale zvládnete i ve všední...

Knedlíky netradičně: špenátové, chlupaté, odpalované

Houskový knedlík z hrnku
12. září 2009

Naše recepty vás naučí vařit knedlíky tak, že se vyhnete nepříjemným lapáliím. Pokud chcete udělat...

Bohyně české kuchyně: knedlíky tak, jak je uměly naše babičky

Ilustrační snímek
11. září 2009

Kynuté, houskové, bramborové, chlupaté, sladké i slané – všechny mají punc vysoké náročnosti. S...

Tvarohovo-jablečné knedlíky

27. srpna 2009

Zavzpomínejte na dětství, na vůni horkého másla a páru stoupající z ovocných knedlíků. Naše...

To je jen kamarádka. Třicet lží, které nám muži říkají

26. srpna 2009

Lhát se nemá, to ví každé malé dítě, ale nečestného jednání se dopouštíme všichni. Co všechno na...

Tchyně a uzený - nejlepší jsou studený. Proč nesnášíme tchyně?

19. srpna 2009

Vedle blondýn, policajtů a zvířátek jsou nejčastějším námětem pro vtipy. Většinou v nich vystupují...

Vaříme nejlepší české omáčky: slepice na smetaně či španělské ptáčky

8. srpna 2009

Hitem české kuchyně jsou klasické omáčky jako svíčková nebo koprovka. Teď se s námi můžete naučit i...

Buďte bohyně české kuchyně. Naučíme vás nejlepší omáčky

7. srpna 2009

Klasické omáčky z českých jídelníčků nikdy nezmizí. Jsou sice kalorické a strávíte kvůli nim u...

Chcete mít pěknou postavu? Cvičte aspoň 4 krát týdně, radí trenér aerobiku

6. srpna 2009

Pokud chce člověk opravdu změnit svou postavu, měl by se svému tělu věnovat denně nebo alespoň...

Nejlepší česká kadeřnice Měchurová: Nechtěla bych holohlavého muže

3. srpna 2009

Je nejlepší českou kadeřnicí a letos se zařadila i mezi světovou elitu. Jako vůbec první žena...

Guláše na mnoho způsobů. Ochutnejte pravý maďarský nebo vídeňský

31. července 2009

Kolébkou slavného guláše je samozřejmě Maďarsko, ale i v české kuchyni mají variace na pikantní...

Experimentujeme s houbami: hodí se nejen na smaženici

25. července 2009

Nevíte, jak zpracovat letošní nadúrodu lesních hub? Zkuste s námi uvařit i něco jiného, než...

Sezona hub začíná. Díky nim vylepšíte skoro každé jídlo

24. července 2009

Lidé se dělí na dvě skupiny, jedna houby miluje, druhá nenávidí. Ti z té druhé ať dál nečtou, ty...

Rychlá pomoc na bolavá záda se jmenuje šikovná Asiatka

21. července 2009

Čtete-li tyto řádky, sedíte právě u počítače a dost možná vás bolí záda. Před monitorem ostatně...

Chytré porno bych klidně točil, říká Jiří Mádl

1. července 2009

Už dva roky je šťastně sám a vysvětluje, že střídat partnerky je férovější než předstírat lásku....

Houskové knedlíky z mikrovlnky

26. června 2009

Houskové knedlíky za čtvrt hodiny? Zkuste je a uvěříte.

Tvarohovo-jablečné knedlíky

25. května 2009

Objevte nenápadný půvab těchto nadýchaných ovocných knedlíčků!

Jak správně jíst na kole

16. května 2009

Zejména při delších výletech není dobré nacpat se knedlíky a zelím, stejně jako se nevyplatí...

18. díl jarní diety: salát s uzeným jazykem ke čtvrteční večeři

7. května 2009

Tohle je vaše čtvrteční večeře. Ostatním členům domácnosti můžete uzený jazyk podávat teplý,...

13. díl jarní diety: pikantní králík na hořčici

2. května 2009

Rodině ke králíkovi nabídněte bramborový knedlík: nastrouhejte 0,5 kg uvařených vychladlých...

10. díl jarní diety: masové kuličky s rajčaty a olivami

29. dubna 2009

Nehubnoucím členům domácnosti ke kuličkám nabídněte jako přílohu kuskus. Většinou stačí nechat jej...

5. díl jarní diety: grilované zeleninové špízy

24. dubna 2009

Vy si dejte k večeři špízy a rodině je předložte jako přílohu ke grilované krkovici.

Nejstarší recept na přípravu kapra: kapr načerno

24. prosince 2008

Kapr načerno je nejstarší dochovaný český recept na štědrovečerní rybu.

Chytré rady, díky kterým přežijete Vánoce v klidu

16. prosince 2008

Vánoce jsou náporem na naše nervy i peněženku. Ale i tohle hektické období se dá zvládnout, aniž...

Pečená martinská husa

14. listopadu 2008

Pečená husa zahajuje procesí zimních lahůdek, které prověřila tradice. Aby chutnala opravdu...

Tradiční i netradiční recepty na Hod Boží a na Štěpána

2. listopadu 2008

O vánočních svátcích většina z nás navštěvuje své příbuzné a známé. V každé rodině mají jiné zvyky,...

Guláš s čepicí z listového těsta

31. října 2008

"Poklička" z listového těsta není pouhou ozdobou - má také svůj účel: maso pod ní je měkoučké, jak...

Podzimní kuchařka: naučíme vás připravovat zvěřinu

25. října 2008

Začíná sezona divočiny, přípravy masa se ale nemusíte bát – podle našich receptů se do srnčího...

Sladké při dietě si nezakazujte, jen omezte jeho množství

14. října 2008

Sladkou chuť v životě poznáváme jako první a touha po ní většinu z nás pronásleduje po zbytek...

Zpěvačka Yvonne Sanchez: Že jsem žena, mi bylo při práci na desce na obtíž

29. září 2008

Když mluví, tak rychle. K tomu gestikuluje rukama a skoro pořád se směje. Jazzová zpěvačka Yvonne...

Hovězí na víně s brusinkami

22. září 2008

Na dušených masech je skvělé, že si někde tiše bublají a nevyžadují od vás žádné eskamotérské...

Letní škola vaření: Ta pravá česká klasika

9. srpna 2008

Uvařit stejně dobrý guláš jako babička nebo tchyně, vyrobit knedlík, který bude nadýchaný a jemný –...