Jak na knedlíky

To bude divočina! Recepty na jídla ze zvěřiny

Bažant na červeném zelí.
11. listopadu 2011

Zvěřina je chuťově neobyčejné maso, o tom žádná. Ovšem ještě nedávno, pokud jste doma neměli...

Domácí pekárna: krám, anebo pomocník? Jak pro koho

Domácí chléb
8. listopadu 2011

Pokud nesnášíte binec na kuchyňské lince a pobyt v kuchyni jste ochotná podstoupit tak leda na...

Uvařte si podle podzimní kuchařky sestavené z vašich receptů

Ilustrační snímek
31. října 2011

Podzim je časem mlh, plískanic a dešťových přeháněk, takže není divu, že nás to táhne spíš do...

Dýňová polévka, pečínka se zelím a štrúdl aneb správná podzimní bašta

Podzimní bašta.
21. října 2011

Podzim nabízí hodně radostí a jídlo je asi největší z nich. Pojďte si s námi pochutnat na pečeních,...

Zavařovat jde i bez cukru. Zkuste hrušková povidla se solí

Podzimní marmeláda
15. října 2011

Odrazují vás od domácího zavařování ta kvanta cukru, která přijdou do každé sklenice? Použijte...

České kuchyně se při dietě vzdávat nemusíte. Tipy, kde uspořit kalorie

Vepřo knedlo zelo
14. října 2011

Knedlíky, kalorické omáčky, tatarka, smažený řízek, kynuté buchty - s některými oblíbenými českými...

Třikrát brambory: vytvořte z obvyklé přílohy žádané hlavní jídlo

Bramborový gratin s hruškou a modrým sýrem.
30. září 2011

Jestli má nějaká surovina v české kuchyni pevné postavení, tak je to brambora. Milujeme ji jako...

Švestkové recepty: koláč, pečeně i ryba s podzimním ovocem

Koláč se švestkami a tvarohem.
23. září 2011

Nestačíte sbírat opadané švestky, spíž máte zaplněnou zavařenými povidly, z palírny jste si...

Blog: Přemejšlim, jak ty knedliky oplodním, aby se rozmnožily

13. září 2011

Jedno z prázdninových dobrodružství odehrávalo se na chatě. Slíbila jsem, že se kluci po třech...

Další recepty na české masové speciality, vyzkoušejte jehněčí kotletky

6. srpna 2011

Inspirujte se masovými specialitami české kuchyně. V druhém díle kuchařky jsme pro vás připravili...

Nechte kuchyní provonět maso, šest receptů od karbanátků po králíka

5. srpna 2011

Češi jsou bez debaty masový národ. Těstoviny fajn, palačinky dobrý, ale když přijde hlad, dejte nám...

Druhá várka receptů na sladká jídla od žemlovky po palačinky

30. července 2011

Dezert převlečený za oběd nebo večeři - to jsou sladké hlavní chody, které milují děti,...

Buchtičky, rýžový nákyp. Česká kuchyně je se sladkými jídly výjimečná

29. července 2011

Nejoblíbenější den ve školní jídelně? Když byly buchtičky se šodó. Sladká hlavní jídla mají v naší...

Druhý díl receptů na nejoblíbenější omáčky

23. července 2011

Česká kuchyně a omáčky k sobě neodmyslitelně patří. Nebojte se často složitých popisů postupu a...

Omáčky do české kuchyně patří: šest receptů na ty nejoblíbenější

22. července 2011

Češi jsou národ omáčkový, proto nemohl být třetí díl kuchařky nejoblíbenějších jídel věnovaný...

Mou drogou není jídlo, ale nikotin, přiznává doktorka Cajthamlová

18. července 2011

Z kabelky Kateřiny Cajthamlové vykoukla balená šunka a knäckebrot. "Zdá se mi nemožné pamatovat ke...

První část receptů na kuřecí jídla, která máte nejraději

8. července 2011

Kuřecí maso není tak kalorické jako červené a přitom je plné proteinů. Proto je dobře, že je na...

Není to jen v genech aneb jak nevychovat z dcery anorektičku

29. června 2011

Zatímco svět je znepokojen nárůstem počtu obézních dětí a adolescentů, někteří rodiče by za...

Jak vyzrát na malé nejedlíky? Nenutit, neustupovat, nabízet...

23. června 2011

Možná máte podobnou zkušenost. Děláte se s jídlem, pečlivě krájíte zeleninu, vybíráte nejlibovější...

Pomohli mi psychiatři a nestydím se za to, říká Mahulena Bočanová

20. června 2011

Rozhovor s Mahulenou Bočanovou měl vzniknout už v lednu. Sešly jsme se, mluvily o čerstvých...

Malý fotbalista chtěl zhubnout, ale přibral. Přesto dostal pochvalu

10. června 2011

Třináctiletý Dominik miluje fotbal a jednou by chtěl hrát za Chelsea, ale má pár kilo navíc, což u...

Velikonoční soutěž o kurz vaření: Vepřové koleno s nádivkou

20. dubna 2011

Ještě do dnešních 16 hodin můžete posílat příspěvky do soutěže o nejlepší velikonoční čtenářský...

Jako příloha i do polévek, salátů i palačinek: špenát desetkrát jinak

15. dubna 2011

Listový špenát je sexy, svěží i sytý. Zapomeňte jednou provždy na zelenou břečku ze školní jídelny.