Knedlíky z bramborového těsta

aktualizováno 
Že u vás doma dáváte do bramborových knedlíků uzené? Zkuste ho po pro jednou nahradit ovocem − a uvidíte, že se nová verze rázem stane rodinným hitem!

Knedlíky z bramborového těsta | foto: Apetit


PRO 1520 KNEDLÍKŮ

Příprava: 15 minut + 5−7 minut vaření

* 300 g hrubé mouky
* 700 g brambor, uvařených den předem
* 2 vejce
* špetku soli
* ½ sáčku kypřicího prášku
* trochu mléka na spojení těsta
* 20 švestek

Na ozdobení:
* 200 g perníku
* krupicový nebo moučkový cukr a rozpuštěné máslo (můžete vynechat)

1. Brambory nastrouhejte do mísy. Přisypte mouku, kypřicí prášek a sůl a směs promíchejte. Přidejte obě vejce a tolik mléka, abyste zadělali tužší, ale vláčné těsto.

2. Vytvořte z těsta váleček. Z něj pak odkrajujte asi půlcentimetrová kolečka, v dlani je zploštěte a každým kouskem těsta obalte vypeckovanou švestku. Ve větším hrnci mezitím uveďte do varu vodu a připravené knedlíky do ní vhazujte, ale jenom v takovém množství, aby volně plavaly. Vařte pět až sedm minut; záleží na tloušťce těsta a velikosti knedlíků.

3. Když knedlíky vyplavou na povrch, znamená to, že jsou hotové. Vyjměte je tedy děrovanou naběračkou a podávejte posypané strouhaným perníkem, případně pocukrované a přelité rozpuštěným máslem.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Bramborové škubánkyBramborové škubánky
            Bramborový chlebaBramborový chleba
            Bramborové pomerančové kobližkyBramborové pomerančové kobližky

           

Autoři:

Nejčtenější

Zemřela královna sushi Bára Rektorová, podlehla rakovině

Bára Rektorová

Zakladatelka firmy na sushi a maminka dvou synů Bára Rektorová zemřela 11. srpna v kruhu svých nejbližších, jak na...

Andrea Černá: Jako kůl v plotě nežiju, ale pět dětí už porodit nestihnu

Andrea Černá

Přestože Andrea Černá ztvárnila desítky náročných divadelních rolí, pro národ zůstává hlavně Eliškou ze známého filmu...

Trend bio škodí, říká první dáma českého zemědělství Monika Nebeská

Monika Nebeská

Kdysi jako nezkušená městská holka, která se sama starala o malé dítě, vstoupila mezi ostřílené zemědělce, aby udělala...

Na Pacifické hřebenovce jsem věčně hladověla, vzpomíná Lucie Kutrová

Lucie Kutrová

Do dvaceti se kromě školy zajímala jen o módu a večírky. Neuběhla ani kilometr a nechápala, proč lidé chodí třeba na...

Tři potraviny, kterých se v létě můžete bezstarostně přejídat

Některé potraviny se mohou na vašem letním jídelníčku objevovat často,...

Léto velkému přejídání nepřeje. Obepnuté šaty i tílka okamžitě prozradí každý faldík na břiše, krátké sukně a kraťasy...

Další z rubriky

RECEPT DNE: Salát s pečenou dýní, sýrem feta a brusinkami

Salát s pečenou dýní, sýrem feta a brusinkami

Dýně je zdravá a navíc skvěle chutná. Zkuste si z ní připravit lahodný salát se sýrem feta a brusinkami.

RECEPT DNE: Zeleninové ragú s lososem

Zeleninové ragú s lososem

Uvařte si během chvíle rychlou a chutnou večeři podle našeho receptu na zeleninové ragú s lososem.

RECEPT DNE: Hummus s červenou řepou a avokádem

Hummus s červenou řepou a avokádem

Hummus je nejen zdravý, ale také si na něm skvěle pochutnáte. V kombinaci s červenou řepou a avokádem budete mít...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz