Klopsy

Ke této německé specialitě vám doporučujeme podávat rýži.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    475 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    1986 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    12,1 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    33,4 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    31,9 g

    49 %

    46 %

  • nasycené

    7,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso smícháme s vejcem, utřeným česnekem, solí, pepřem, oreganem a tymiánem. Hmotu dobře propracujeme a vytvarujme z ní kuličky. Opečeme je na rozehřátém oleji a dáme stranou.
  2. Cibuli, papriku a rajčata nakrájíme na menší kousky a orestujeme na výpeku z masa. Přidáme protlak, podlijeme trochou vody a dusíme asi 5 minut. Přidáme opečené klopsy a společně dusíme 20 minut. Podáváme např. s rýží.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí roláda plněná špenátem

Co takhle připravit kuřecí maso tentokrát trochu jinak? Máme pro vás tip na slavnostní oběd nebo...

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.