Klobása se zelím a cibulovými kroužky

nehodnoceno

Vánoční pokrm pro celou rodinu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Šťouchané brambory:

Cibulové kroužky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    940 KCal

    43 %

    39 %

  • Energie

    3934 KJ

    43 %

    39 %

  • Sacharidy

    41,5 g

    47 %

    42 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    26,7 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    68,5 g

    105 %

    98 %

  • nasycené

    25,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Orestujeme ji na sádle, dokud nezesklovatí. Pak přidáme překrájené zelí, sůl, pepř a cukr a dusíme.
  2. Mezitím klobásu rozdělíme na čtyři stejně velké kousky, stočíme je do šneků a ovážeme potravinovým provázkem do kříže tak, aby držely tvar. Pak je obalíme v mouce a zprudka opečeme v čisté pánvi na rozehřátém oleji.
  3. Opečené klobásy pak položíme na zelí, podlijeme pivem a přivedeme k varu. Poté vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 25 minut.
  4. Brambory očistíme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, přidáme máslo, sůl a mléko a rozšťoucháme.
  5. Cibule oloupeme a rozkrájíme na kolečka. Rozdělíme je na jednotlivé kroužky, které obalíme v mouce a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Klobásy podáváme se zelím, šťouchanými bramborami a smaženými cibulovými kroužky. Můžeme dozdobit např. jarní cibulkou.
Autor:

Podobné recepty

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Polenta se sušenými rajčaty a volským okem

Rychlý a chutný oběd, který je navíc i výživný.

Vepřové výpečky se špenátem

Skvělý recept na rodinný oběd.

Pečené vepřové se švestkovou omáčkou

Spojte do jednoho jídla sladké a slané chutě.