Ingredience
Postup
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Orestujeme ji na sádle, dokud nezesklovatí. Pak přidáme překrájené zelí, sůl, pepř a cukr a dusíme.
- Mezitím klobásu rozdělíme na čtyři stejně velké kousky, stočíme je do šneků a ovážeme potravinovým provázkem do kříže tak, aby držely tvar. Pak je obalíme v mouce a zprudka opečeme v čisté pánvi na rozehřátém oleji.
- Opečené klobásy pak položíme na zelí, podlijeme pivem a přivedeme k varu. Poté vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 25 minut.
- Brambory očistíme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, přidáme máslo, sůl a mléko a rozšťoucháme.
- Cibule oloupeme a rozkrájíme na kolečka. Rozdělíme je na jednotlivé kroužky, které obalíme v mouce a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Klobásy podáváme se zelím, šťouchanými bramborami a smaženými cibulovými kroužky. Můžeme dozdobit např. jarní cibulkou.