Kiwi řezy

Čekáte návštěvu? Upečte ke kávě tyto lahodné řezy.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez tuhnutí

Ingredience

8 PORCE +

Na nepečený korpus:

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    468 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1958 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    43,2 g

    49 %

    43 %

  • Vláknina

    5,2 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    11,8 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    26,3 g

    40 %

    38 %

  • nasycené

    15,0 g

  • trans-mastné

    1,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vločky i sušenky zvlášť rozmixujeme. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a opečeme na něm rozmixované vločky. Přidáme med a promícháme. Poté směs přimícháme k sušenkám, přidáme na kousky nakrájené máslo a vše důkladně propracujeme. Korpus natlačíme na dno formy (25 x 25 cm) a uložíme do chladničky ztuhnout.
  2. Kiwi oloupeme a rozmixujeme ponorným mixérem. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku, smícháme s tvarohem a cukrem. Agar nasypeme do 100 ml studené vody a za stálého míchání přivedeme k bodu varu. Horký agar nalijeme do připravené náplně a promícháme. Polovinu náplně nalijeme do formy s korpusem.
  3. Do zbylé náplně přidáme rozmixované kiwi a nalijeme na náplň ve formě. Uložíme do chladničky ztuhnout nejméně na 4 hodiny.
  4. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky, které rozložíme na povrch řezů. Následně přivedeme k varu 250 ml vody a vsypeme dortové želé. Krátce povaříme a necháme mírně vychladnout. Poté štětečkem potřeme povrch kiwi a necháme ztuhnout.
Autor:

Podobné recepty

Brusinkový chlebíček

Vánoční chlebíček, který provoní vaši kuchyni.

Citronové mini bábovky

Upečte na neděli roztomilé mini bábovičky.

Hrušky se slaným karamelem

Zajímavý dezert, který stojí za ochutnání.

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.