Keftedes s řeckým salátem

Možná se letos na dovolenou do Řecka nevypravíte, ale připravit si tuhle báječnou specialitu můžete i doma nebo na chalupě.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Na masové kuličky:

Na řecký salát:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    871 KCal

    40 %

    36 %

  • Energie

    3646 KJ

    40 %

    36 %

  • Sacharidy

    43,6 g

    49 %

    44 %

  • Vláknina

    5,7 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    45,3 g

    72 %

    67 %

  • Tuky

    56,2 g

    86 %

    80 %

  • nasycené

    17,4 g

  • trans-mastné

    1,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z plátků veky odřízneme kůrku, střídku provlhčíme 60 ml vody a necháme 3 minuty stát. Poté přebytečnou tekutinu vymačkáme a pečivo nasekáme nadrobno. Smícháme ho s mletým masem, najemno nakrájenou oloupanou cibulí, prošlehaným vejcem, bylinkami, prolisovaným očištěným česnekem, citronovou šťávou, muškátovým oříškem a solí. Důkladně propracujeme.
  2. Ze směsi vytvarujeme menší kuličky, které usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Přendáme je na papírové utěrky a necháme okapat přebytečný tuk.
  3. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriku a cibuli očistíme a pokrájíme na nudličky. Připravenou zeleninu dáme s olivami do mísy a zakápneme směsí oleje, octa, soli a pepře. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený sýr.
  4. Keftedes rozdělíme na talíře, dozdobíme petrželkou a podáváme společně se salátem a opečeným chlebem pita.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.

Švédské masové kuličky s omáčkou

Lahodná švédská specialita, která je oblíbená po celém světě.