NA 4 PORCE
Příprava: 15 minut, 12 minut vaření
Na zelí:
* 1 velká cibule, nejlépe sladká s bílou slupkou
* 3 lžíce olivového oleje
* 4 středně velké mladé kedlubny
* sůl, kmín, cukr a ocet na dochucení
* 1 lžíce hladké mouky
Na maso:
* 2 lžíce olivového oleje
* 1 větší, nejlépe červená cibule
* 300 g tepelně upraveného uzeného masa
* 1 balení halušek (použili jsme Slovenské halušky Vitana)
Cibuli oloupejte a nakrájejte. Kedlubny také oloupejte a nastrouhejte nebo nakrájejte na jemné nudličky. Lístky z chrástu nasekejte.
Olej v kastrolu rozehřejte, přidejte cibuli, nastrouhané kedlubny, poprašte kmínem i solí a lehce osmahněte. Zasypte moukou, podlijte několika lžícemi vody a poduste doměkka; trvá to deset až dvanáct minut. Nakonec zakápněte trochou octa. Vmíchejte posekanou nať a už dál nevařte, jen případně zkorigujte chuť špetkou cukru.
Halušky připravte podle návodu na obalu. V pánvi na oleji osmahněte kolečka cibule, vsypte maso nakrájené na proužky a osmahněte. Halušky ihned podávejte spolu se zelím a masem.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Lehká kedlubnová polévka |
Kuře na kořenové zelenině |
Uzené kolínko pečené s bramborem |