Kedlubnová polévka s bylinkami
Jarní krémová polévka s vůní bylinek, to je něco, co si nesmíte nechat ujít. Slibujeme, že si určitě přidáte.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
194 KCal
9 %
8 %
-
Energie
813 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
9,7 g
11 %
10 %
-
Vláknina
2,9 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
3,5 g
5 %
5 %
-
Tuky
15,5 g
24 %
22 %
-
nasycené
6,9 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Kedlubny a cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo s olivovým olejem a zeleninu na mírném plameni opékáme asi 7 minut. Osmahnutou směs zalijeme vroucím vývarem a zhruba 10 minut povaříme.
- V misce pomocí metličky rozmícháme mouku se smetanou. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme ocet, zahustíme rozmíchanou smetanou s moukou a ještě asi 10 minut provaříme.
- Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Polévku dochutíme solí a pepřem a podáváme s chlebovými krutóny.