Sobota 17. dubna 2021, svátek má Rudolf
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 17. dubna 2021 Rudolf

Kávové banánky

Lehoučký nadýchaný dezert s kávovým krémem bude báječnou tečkou za nedělním obědem nebo sladkým pochutnáním po návratu z procházky.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 90 min

Ingredience

20 PORCE +

Krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    144 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    602 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    12,1 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    3,0 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    9,2 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    5,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do vody dáme tuk a sůl a přivedeme k varu. Vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny a dno nádoby. Necháme ho vychladnout a pak postupně vmícháme celá vejce.
  2. Těsto přendáme do cukrářského sáčku a na vymazaný plech stříkáme řezanou trubičkou banánky. Pečeme je při 200 °C v předehřáté troubě do světle růžova.
  3. Do kastrůlku nalijeme 2/3 mléka, přidáme cukr a přivedeme k varu. Ve zbytku mléka rozmícháme pudinkový prášek a několik lžic překapávané kávy a vlijeme do horkého mléka. Za stálého míchání krátce povaříme, až krém zhoustne a necháme vychladnout.
  4. Ušleháme pevnou šlehačku, kterou vmícháme do vychladlého krému. Dochutíme lžičkou mleté kávy. Upečené banánky podélně rozkrojíme a naplníme připraveným krémem. Posypeme moučkovým cukrem.
Autor:

Podobné recepty

Red velvet cupcakes

Red velvet cake původně pochází z jihu USA, světovou proslulost mu ale zajistili šéfkuchaři...

Bebe řezy

K přípravě tohoto jednoduchého nepečeného dezertu nepotřebujete troubu, ale zato se hodí...

Čtenářský recept: Beránek a la Pavlova

Když doma nemáte na svátky formu, můžete se smířit s tím, že se obejdete bez beránka, nebo to...

Čtenářský recept: Velikonoční kringel

Tento recept poslala do soutěže Pečeme na Velikonoce Monika Beranová.

Čtenářský recept: Velikonoční beránek

Tento recept, ve kterém se skvěle snoubí chuť ořechů či mandlí a vůně rumu, nám zaslala Martina...

Zobrazit více