Kávová panna cotta

Tento dezert pochází z Itálie, ale klidně si ho můžete připravit i ve střední Evropě. Příprava je snadná a výsledek fantastický.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez chladnutí a tuhnutí

Ingredience

6 PORCE +

Na kávovou omáčku:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    471 KCal

    21 %

    20 %

  • Energie

    1969 KJ

    21 %

    20 %

  • Sacharidy

    24,6 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    5,5 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    36,7 g

    57 %

    52 %

  • nasycené

    23,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Do kastrůlku vlijeme 500 ml smetany, přimícháme hnědý cukr, čtyři lžičky instantní kávy, dřeň z vanilkového lusku a vše přivedeme k varu.
  2. Pak hrnec odstavíme, přidáme nabobtnalé plátky želatiny a necháme je v horké směsi rozpustit. Po vychladnutí směs nalijeme do formiček a uložíme asi na 2 hodiny do ledničky zatuhnout.
  3. Pro přípravu kávové omáčky promícháme v hrnci smetanu s krupicovým cukrem, kávou a kakaem. Vše přivedeme k varu, krátce převaříme a necháme vychladit. Pak omáčku ochutíme vaječným likérem.
  4. Ztuhlou panna cottu ve formičkách ponoříme asi na 5 vteřin do horké vody a vyklopíme ji na talířky. Jednotlivé porce podlijeme kávovou omáčkou a ozdobíme čokoládovými kávovými zrny.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.