Ingredience
Postup
- Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Do kastrůlku vlijeme 500 ml smetany, přimícháme hnědý cukr, čtyři lžičky instantní kávy, dřeň z vanilkového lusku a vše přivedeme k varu.
- Pak hrnec odstavíme, přidáme nabobtnalé plátky želatiny a necháme je v horké směsi rozpustit. Po vychladnutí směs nalijeme do formiček a uložíme asi na 2 hodiny do ledničky zatuhnout.
- Pro přípravu kávové omáčky promícháme v hrnci smetanu s krupicovým cukrem, kávou a kakaem. Vše přivedeme k varu, krátce převaříme a necháme vychladit. Pak omáčku ochutíme vaječným likérem.
- Ztuhlou panna cottu ve formičkách ponoříme asi na 5 vteřin do horké vody a vyklopíme ji na talířky. Jednotlivé porce podlijeme kávovou omáčkou a ozdobíme čokoládovými kávovými zrny.