Ingredience
Postup
- Porce lososa zbavíme kůže. Maso rozsekáme nožem nebo nahrubo rozmixujeme v kutru. Housku či rohlík nakrájíme na malé kostičky, přendáme je do mísy a zalijeme mlékem.
- Přidáme rybí maso, vejce, nasekaný čerstvý koriandr (klidně můžeme místo něho použít listovou petržel nebo kopr) a jarní cibulku, šťávu z citronu, sůl a pepř. Vše důkladně smícháme.
- Těsně před grilováním utvoříme mokrýma rukama z rybí směsi karbanátky, které opečeme z obou stran na rozpálené mřížce grilu (nebo na trošce oleje na pánvi).
- Postup na salát z avokáda: Nasekáme zralé avokádo, které předtím oloupeme a zbavíme pecky. Ke kostičkám avokáda přidáme nakrájená rajčata, která zbavíme semínek, nakrájíme jen dužinu.
- Zeleninu zakápneme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme. Vše zamícháme.