Karamelová slivovice

Pokud máte raději sladší drinky, tak vás tento recept na vylepšený svařák nezklame.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

2 PORCE +

Na rozvar:

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    342 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1432 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    57,4 g

    65 %

    57 %

  • Vláknina

    4,8 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    0,8 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    0,7 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cukr vsypeme do kastrůlku se silným dnem a necháme pozvolna zkaramelizovat do světle zlaté barvy.
  2. Do kastrůlku přilijeme 100 ml horké vody a necháme krátce povařit. Vaříme, dokud se nerozpustí kousky karamelu. Přidáme skořici s badyánem, vlijeme víno a zahřejeme téměř k bodu varu.
  3. Směs odstavíme a přilijeme slivovici. Rozlijeme do hrnečků a přidáme nakrájenou mandarinku. Podáváme horké.
Autor:

Podobné recepty

Glogg

Severský kořeněný svařák, který se připravuje v období Vánoc.

Brusinkový Kir s vermutem

Na správné oslavě nikdy nesmí chybět party drinky.

Boulevardier koktejl

Připijte si na Silvestra luxusním drinkem.

Prosecco drink

Drink, který se stane jedním z vašich nejoblíbenějších.

Bloody Mary

Udělejte si drink podle našeho receptu.

Zobrazit více