Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    954 KCal

    43 %

    40 %

  • Energie

    3990 KJ

    43 %

    40 %

  • Sacharidy

    51,0 g

    58 %

    51 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    27,6 g

    44 %

    41 %

  • Tuky

    71,5 g

    110 %

    102 %

  • nasycené

    16,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na malé kousky, zhruba 2x2 cm. V pánvi zahřejeme olej. Vsypeme maso a restujeme ho asi 4 minuty. Pak ho dáme stranou.
  2. Do pánve nasypeme cukr a na středním teple ho necháme bez míchání karamelizovat. Až se cukr zcela rozpustí a získá zlatou barvu, sundáme pánev z tepla.
  3. Opatrně vlijeme a vmícháme rybí omáčku a vodu. Pak pánev vrátíme na oheň. Přidáme zázvor a podrcený česnek. Vsypeme orestované maso a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Teplotu ztlumíme a na mírném ohni maso dusíme asi 30 minut, za občasného míchání.
  4. Až maso změkne, vsypeme do pánve buráky. Promícháme a můžete servírovat například s asijskými nudlemi nebo chlebem.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.

Dvojitý hamburger

Udělejte rodině radost pravým americkým burgerem.