Ingredience
Postup
- Kapra zbavíme šupin, omyjeme a osušíme. Kůži zpravidla stahujeme jen tehdy, je-li příliš tuhá, nebo u starších tučnějších kusů. Postupujeme při tom tak, že před kucháním ryby nařízneme kůži na hřbetu po obou stranách hřbetní ploutve a stáhneme ji směrem k břichu. Pomáháme si většinou nožem, kterým kůži od masa lehce odloupáváme. Kapra naporcujeme na podkůvky, zakapeme citronem, osolíme a necháme chvíli odležet.
- Porce lehce posypeme provensálským kořením, obalíme v hladké mouce a po obou stranách opečeme na rozpálené teflonové pánvi potřené tence olejem dozlatova. Papriky omyjeme, zbavíme semeníků, nakrájíme na silnější proužky a 5-7 minut povaříme v osolené vodě. Zcedíme, přendáme do rozpáleného másla a zprudka opečeme. Dochutíme solí a chilli kořením. Porce kapra upravíme na talíře, přidáme papriku a dozdobíme plátky citronu, kroužky čerstvé cibule a zelenou petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.