Kapří podkovy s provensálským kořením

nehodnoceno

Kapr o Vánocích nesmí chybět.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    335 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1403 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    8,3 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    33,9 g

    54 %

    50 %

  • Tuky

    18,0 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    6,0 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kapra zbavíme šupin, omyjeme a osušíme. Kůži zpravidla stahujeme jen tehdy, je-li příliš tuhá, nebo u starších tučnějších kusů. Postupujeme při tom tak, že před kucháním ryby nařízneme kůži na hřbetu po obou stranách hřbetní ploutve a stáhneme ji směrem k břichu. Pomáháme si většinou nožem, kterým kůži od masa lehce odloupáváme. Kapra naporcujeme na podkůvky, zakapeme citronem, osolíme a necháme chvíli odležet.
  2. Porce lehce posypeme provensálským kořením, obalíme v hladké mouce a po obou stranách opečeme na rozpálené teflonové pánvi potřené tence olejem dozlatova. Papriky omyjeme, zbavíme semeníků, nakrájíme na silnější proužky a 5-7 minut povaříme v osolené vodě. Zcedíme, přendáme do rozpáleného másla a zprudka opečeme. Dochutíme solí a chilli kořením. Porce kapra upravíme na talíře, přidáme papriku a dozdobíme plátky citronu, kroužky čerstvé cibule a zelenou petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Špagetová hnízdečka s kuřecím masem a sýrem

I obyčejné špagety můžete připravit neobyčejně.

Smažená treska s remuládou

Víte, že rybí maso bychom měli konzumovat ideálně třikrát týdně? Nahraďte klasický kuřecí řízek...

Bramborové noky se zeleninou a sušenou šunkou

Jednoduchý oběd, který budete mít hotový za pár minut.

Quesadilla se špenátem a paprikami

Tento barevný sendvič patří mezi oblíbená mexická jídla, které seženete v každém food trucku.

Pečená kuřecí prsa s provensálským kořením

Dokonalá souhra chutí vás dostane do kolen.