Kapr po trampsku

Kapří maso nemusíte jíst pouze na Vánoce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    358 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1498 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    31,1 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    7,8 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    22,6 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    13,1 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Porce kapra omyjeme, osolíme a opepříme. Z alobalu uděláme čtyři díly a všechny potřeme máslem.
  2. Na potřený alobal rozložíme vařené brambory nakrájené na plátky silné asi 5 mm. Osolíme je a položíme na ně porci kapra, posypeme na plátky nakrájenými žampióny, nasekanou petrželkou a poklademe máslem. Alobal dobře zabalíme. Stejným zbůsobem připravíme všechny čtyři porce.
  3. Zabaleného kapra položíme na plech a pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě.
Autor:

Podobné recepty

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Vepřová roláda plněná žampiony, paprikou, pórkem

Uvařte rodině chutný nedělní oběd.

Polenta se sušenými rajčaty a volským okem

Rychlý a chutný oběd, který je navíc i výživný.