Kapr pečený s jablky

Máte rádi sladké pokrmy? Přidejte ke kaprovi jablka.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2124 KCal

    97 %

    88 %

  • Energie

    8886 KJ

    97 %

    88 %

  • Sacharidy

    27,8 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    7,1 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    247,1 g

    392 %

    363 %

  • Tuky

    112,3 g

    173 %

    160 %

  • nasycené

    33,9 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěné porce kapra opláchneme, osušíme, řádně osolíme a pokapeme šťávou z citronu. Jablka a papriky omyjeme, jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky, z paprik odstraníme semínka a pokrájíme je na nudličky.
  2. Do pekáčku rovnoměrně rozložíme plátky slaniny a porce kapra. Poklademe jablky a nudličkami paprik. Přidáme bobkový list a nové koření. Navrch položíme jemné plátky másla.
  3. Pekáček vložíme do předehřáté trouby a maso při teplotě 200 °C pečeme přibližně 20 minut. Podle potřeby přiléváme do pekáče horkou vodu a kapra přeléváme vypečenou šťávou. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s vařeným bramborem.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.