Ingredience
Postup
- Kapří podkovy omyjeme a osušíme. Osolíme je, posypeme kmínem a chvilku necháme odležet.
- Cibuli a česnek oloupeme, kořenovou zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, celer na kostičky, mrkev a petržel na kolečka. Česnek prolisujeme.
- V pánvi rozehřejeme olej s máslem a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přidáme kořenovou zeleninu a jen krátce ji orestujeme. Směs osolíme a odstavíme.
- Orestovanou zeleninu rozprostřeme na dno pekáčku nebo zapékací misky. Podlijeme ji vínem a vývarem a přidáme k ní pepř, tymián a bobkové listy. Navrch položíme porce ryby a vše vložíme do trouby. Rybu při 190 °C pečeme asi 20 minut. Průběžně ji přeléváme vypečenou šťávou.