Kapr na víně a zelenině

Pokud chcete na Vánoce jíst zdravěji, kapra neobalujte a přidejte zeleninu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    404 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1689 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    11,6 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    7,2 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    35,5 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    20,8 g

    32 %

    30 %

  • nasycené

    5,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kapří podkovy omyjeme a osušíme. Osolíme je, posypeme kmínem a chvilku necháme odležet.
  2. Cibuli a česnek oloupeme, kořenovou zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, celer na kostičky, mrkev a petržel na kolečka. Česnek prolisujeme.
  3. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přidáme kořenovou zeleninu a jen krátce ji orestujeme. Směs osolíme a odstavíme.
  4. Orestovanou zeleninu rozprostřeme na dno pekáčku nebo zapékací misky. Podlijeme ji vínem a vývarem a přidáme k ní pepř, tymián a bobkové listy. Navrch položíme porce ryby a vše vložíme do trouby. Rybu při 190 °C pečeme asi 20 minut. Průběžně ji přeléváme vypečenou šťávou.
Autor:

Podobné recepty

Dušený kapr a bramborový salát s fazolkami

Ozvláštněte letos tradiční štědrovečerní večeři s tímto receptem.

Kapr načerno

Inspirujte se receptem na vylepšenou štědrovečerní večeři.

Pikantní salát z kapra

Zbyl vám z Vánoc kapr? Zužitkujte ho na pomazánku.

Zelňačka s kaprem a houbami

Uvařte si zelňačku s kaprem a houbami, která vás zahřeje.

Sulcovaný kapr (Kapr v huspenině)

Máte chuť na něco výjimečného? Vyzkoušejte sulcovaného kapra, který vás překvapí svou chutí.

Zobrazit více