Kapr na pivu

Ke kapřímu masu se skvěle hodí pivo.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez doby odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    633 KCal

    29 %

    26 %

  • Energie

    2647 KJ

    29 %

    26 %

  • Sacharidy

    12,4 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    39,3 g

    62 %

    58 %

  • Tuky

    42,7 g

    66 %

    61 %

  • nasycené

    14,9 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso z kapra očistíme a rozdělíme na filety. Osolíme je a pokapeme citronovou šťávou. Každou porci obalíme plátkem slaniny a připevníme ho provázkem. Necháme v chladu odležet.
  2. Mrkev i cibuli oloupeme a stejně jako očištěný celer nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a rybu ve slanině na něm z obou stran opečeme. Poté přisypeme pokrájenou zeleninu a také ji lehce orestujeme.
  3. Přidáme koření a vše zalijeme pivem. Snížíme teplotu a necháme velmi zvolna vařit do změknutí. Poté kapra s částí zeleniny vyjmeme a udržujeme v teple.
  4. Ke zbylé zelenině nastrouháme perník. Omáčku přivedeme k mírnému varu, a když je zelenina dostatečně měkká, propasírujeme ji. Omáčku zjemníme máslem a dle chuti ji osolíme a opepříme. Porce ryby se zeleninou rozdělíme na talíře a podlijeme je omáčkou. Podáváme s pečenými brambory.
Autor:

Podobné recepty

Dušený kapr a bramborový salát s fazolkami

Ozvláštněte letos tradiční štědrovečerní večeři s tímto receptem.

Kapr načerno

Inspirujte se receptem na vylepšenou štědrovečerní večeři.

Pikantní salát z kapra

Zbyl vám z Vánoc kapr? Zužitkujte ho na pomazánku.

Zelňačka s kaprem a houbami

Uvařte si zelňačku s kaprem a houbami, která vás zahřeje.

Sulcovaný kapr (Kapr v huspenině)

Máte chuť na něco výjimečného? Vyzkoušejte sulcovaného kapra, který vás překvapí svou chutí.

Zobrazit více