Ingredience
Postup
- Maso z kapra očistíme a rozdělíme na filety. Osolíme je a pokapeme citronovou šťávou. Každou porci obalíme plátkem slaniny a připevníme ho provázkem. Necháme v chladu odležet.
- Mrkev i cibuli oloupeme a stejně jako očištěný celer nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a rybu ve slanině na něm z obou stran opečeme. Poté přisypeme pokrájenou zeleninu a také ji lehce orestujeme.
- Přidáme koření a vše zalijeme pivem. Snížíme teplotu a necháme velmi zvolna vařit do změknutí. Poté kapra s částí zeleniny vyjmeme a udržujeme v teple.
- Ke zbylé zelenině nastrouháme perník. Omáčku přivedeme k mírnému varu, a když je zelenina dostatečně měkká, propasírujeme ji. Omáčku zjemníme máslem a dle chuti ji osolíme a opepříme. Porce ryby se zeleninou rozdělíme na talíře a podlijeme je omáčkou. Podáváme s pečenými brambory.