Kakaové palačinky s tvarohem
Že připravujete palačinky často? Ale kdy jste naposledy měli kakaové ovoněné rumem? Společně s tvarohovým krémem je to skutečná lahůdka. Jahody můžete nahradit jiným ovocem, které je momentálně k dostání, třeba i kompotovaným.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
612 KCal
28 %
25 %
-
Energie
2560 KJ
28 %
25 %
-
Sacharidy
58,1 g
66 %
58 %
-
Vláknina
3,7 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
20,9 g
33 %
31 %
-
Tuky
30,5 g
47 %
44 %
-
nasycené
18,1 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Vejce rozkvedláme s cukrem ve vlažném mléce, přidáme sůl a tuzemský rum. Nakonec vmícháme rozpuštěné máslo. Za stálého míchání přisypáváme postupně mouku prosátou s kakaem a vypracujeme hladké těstíčko.
- Pánev vytřeme olejem, rozpálíme a postupně z připraveného těsta upečeme tenčí palačinky. Opékáme je na menším plameni, aby se kakao v těstu nepřipálilo.
- Dobře vychlazený měkký tvaroh vyšleháme s lučinou, smetanou a moučkovým cukrem do tuhého krému. Jahody zbavíme stopek a nakrájíme na čtvrtiny. Palačinky promažeme krémem a ozdobíme jahodami.