Kakaové košíčky s hrozny

Ozdobte dezert barevným hroznovým vínem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

bez tuhnutí

Ingredience

18 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    323 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1353 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    28,5 g

    32 %

    29 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    3,7 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    21,2 g

    33 %

    30 %

  • nasycené

    10,6 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku s cukrem, kakaem a kypřicím práškem prosejeme do mísy, přidáme na kousky nakrájené máslo, kůru, žloutky, kokos a mléko.
  2. Vypracujeme pevné těsto, které uložíme do chladničky na hodinu ztuhnout. Po ztuhnutí těstem vyplníme kovové formičky na větší košíčky a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme ve formičkách krátce vychladnout a vyklopíme.
  3. Smetanu svaříme s kokosem, cukrem, pudinkovým práškem a máslem na hustý krém. Krém necháme za stálého míchání krátce vychladnout a naplníme do korpusů.
  4. Hrozny očistíme a rozkrájíme na poloviny, které vyskládáme na povrch košíčků.
Autor:

Podobné recepty

Pudinkové hradby

Pudinkové hradby jako sladké pokušení, kterému neodoláte.

Profiterolky s čokoládovým krémem

Plněné profiterolky jsou ideální pro slavnostní chvíle.

Pruhovaná panna cotta s mangem

Oblíbený italský dezert je překvapivě snadný na přípravu.

Plněné koblihy

Podávejte čerstvé, ideálně ještě vlažné. Hodí se k čaji, kávě nebo kakau.

Kynutý jablečný chlebíček se skořicí

Jestli už vás omrzel štrúdl, vyzkoušejte tento výborný kynutý moučník.