Kakaová roláda s jahodami

Roláda je jedním z moučníků, který se vám nikdy neomrzí. Je totiž docela jednoduchý a přitom na řezu vyloženě efektní.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    220 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    918 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    29,5 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    5,3 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    8,8 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    4,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Celá vejce šleháme s cukrem ve vodní lázni asi 5 minut. Poté směs odstavíme a vyšleháme do husté pěny. Lehce vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem.
  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 12 minut. Upečený korpus lehce poprášíme hladkou moukou a otočíme na utěrku. Papír odtrhneme a korpus necháme vychladnout.
  3. Všechny jahody očistíme. Asi 100 g propasírujeme a osladíme moučkovým cukrem. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a smícháme s propasírovanými jahodami. Zbylé jahody nakrájíme na kousky.
  4. Korpus potřeme jahodovou šlehačkou a poklademe částí zbylých jahod. Pomocí utěrky ho stočíme a roládu necháme zatuhnout. Pak ji posypeme cukrem, nakrájíme ji na porce a ozdobíme zbylými jahodami.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.