Ingredience
Postup
- Bílky vyšleháme s cukrem na sníh, vmícháme žloutky a jogurt. Nakonec přidáme prosátou mouku a máslo. Těsto rozetřeme do dortové formy a pečeme při 160 °C asi 45 minut.
- Po upečení necháme vychladnout, vyklopíme a rozkrojíme na dva díly. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem na pevnou šlehačku.
- Jogurt smícháme s cukrem a vmícháme do šlehačky. Naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Spodní díl korpusu potřeme džemem a nastříkáme pusinky krému.
- Položíme druhý díl korpusu a na povrch nastříkáme pusinky krému. Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. Povrch dortu ozdobíme jahodami a posypeme nasekanými pistáciemi.