Více než dvě třetiny těch, kdo pracují v kanceláři, si neuvědomují, že strava hraje klíčovou roli v jejich produktivitě a množství energie, kterou pociťují. Ve zdravém stravování jim brání nedostupnost stravovacích zařízení poblíž místa, kde pracují, i vysoké ceny jídel. Ukázal to průzkum společnosti UGO ve spolupráci s agenturou IPSOS provedený mezi tisíci českými kancelářskými pracovníky.
Udělejte z oběda v práci nejlepší okamžik dne. Přineste si jídlo v krabičce![]() |
Snažíte se vyhovět požadavkům doby i vlastního těla a stravovat se zdravě? Dbáte na vyvážený jídelníček, nebo sáhnete po tom, co je zrovna po ruce? Co si přinést na pracoviště k snědku, aby se člověk nasytil, pochutnal si a ještě myslel na svoje zdraví? Chybí lidem dostatečně silná vůle, nebo peníze? Takové a podobné otázky byly součástí výzkumu, který měl odhalit, jak si lidé s vyváženým stravováním na pracovišti umějí poradit. Výsledky jsou nadmíru zajímavé.