Ingredience
Postup
- Tuk nakrájíme na malé kousky a dáme do šlehací nádoby. Přidáme cukr, sůl, skořici a vyšleháme do pěny. Postupně za stálého šlehání přidáváme vejce a zakysanou smetanu.
- Nakonec zapracujeme vařečkou prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a rum. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout asi 30 minut v chladničce.
- Odleželé těsto rozdělíme na 20 kusů a na pomoučněném vále z nich postupně připravíme tenké prameny dlouhé 30 cm. V polovině je přehneme a stočíme do spirál.
- Jidášovy provazy smažíme postupně v rozpáleném oleji asi 3 minut po obou stranách. Pak je přendáme na kuchyňské papírové utěrky a necháme odsát přebytečný tuk. Po částečném vychladnutí je dle chuti pocukrujeme.