Jemná uzená polévka s rýží
Vývar z uzeného masa má silnou chuť a navíc je v něm spousta výživy pro tělo i pleť. A kromě toho navíc také zasytí a v zimě zahřeje organismus zevnitř.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
254 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1063 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
11,8 g
13 %
12 %
-
Vláknina
2,2 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
9,8 g
15 %
14 %
-
Tuky
18,3 g
28 %
26 %
-
nasycené
3,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Uzené maso vaříme ve slané vodě asi 5 minut, poté ho vyndáme a necháme vychladnout. Do horkého vývaru nasypeme rýži, necháme projít varem a odstavíme.
- Vychladlé uzené maso nakrájíme na kostičky, cibuli, celer, česnek nakrájíme najemno a mrkev na proužky.
- Na rozpáleném olivovém oleji osmahneme cibulku dozlatova, přidáme celer, mrkev a česnek. Do základu vložíme bobkový list, přisypeme zelený hrášek, vše zalijeme vývarem s rýží a vaříme do změknutí.
- Do hotové polévky nakonec přidáme maso, osolíme, opepříme a na závěr můžeme pro intenzivnější chuť přidat čerstvou petrželku.