Jemná uzená polévka s rýží

1 hodnocení

Vývar z uzeného masa má silnou chuť a navíc je v něm spousta výživy pro tělo i pleť. A kromě toho navíc také zasytí a v zimě zahřeje organismus zevnitř.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 55 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    254 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1063 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    11,8 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    9,8 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    18,3 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    3,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Uzené maso vaříme ve slané vodě asi 5 minut, poté ho vyndáme a necháme vychladnout. Do horkého vývaru nasypeme rýži, necháme projít varem a odstavíme.
  2. Vychladlé uzené maso nakrájíme na kostičky, cibuli, celer, česnek nakrájíme najemno a mrkev na proužky.
  3. Na rozpáleném olivovém oleji osmahneme cibulku dozlatova, přidáme celer, mrkev a česnek. Do základu vložíme bobkový list, přisypeme zelený hrášek, vše zalijeme vývarem s rýží a vaříme do změknutí.
  4. Do hotové polévky nakonec přidáme maso, osolíme, opepříme a na závěr můžeme pro intenzivnější chuť přidat čerstvou petrželku.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Vývar s velkými knedlíčky

Po zimní procházce si dopřejte teplý vývar.

Staročeská kulajda s vejcem

Uvařte si kulajdu tak, jak ji připravovaly naše babičky.

Pórková polévka Vichyssoise s krutony

V létě přijde studená polévka vhod.

Rajčatová polévka

Na této polévce si pochutná celá rodina.