Jemná drůbeží paštika s hořčičnou omáčkou

nehodnoceno

Vyzkoušejte domácí drůbeží paštiku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 55 min

bez chadnutí a odležení

Ingredience

12 PORCE +

Na omáčku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    427 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1786 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    25,2 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    16,0 g

    25 %

    24 %

  • Tuky

    28,7 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    14,6 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z mouky, 5 lžic vody a 175 g másla vypracujeme tuhé těsto. Zabalíme ho do potravinové folie a necháme asi 60 minut odpočinout. Houby namočíme do studené vody.
  2. Drůbeží maso nakrájíme na menší kousky, dáme do robotu, osolíme, opepříme a přilijeme smetanu. Oddělíme bílky od žloutků, oba bílky přidáme k masu a vše rozmixujeme dohladka.
  3. Směs přendáme do misky, přisypeme sušené houby, nasekanou petrželku a promícháme .
  4. Odleželé těsto rozválíme na pomoučněném válu, doprostřed rozložíme drůbeží směs, zabalíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Vršek propíchneme vidličkou, potřeme žloutkem, osolíme a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.
  5. Mezitím smícháme hořčici s medem a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a nakonec přisypeme nasekaný kopr. Paštiku necháme po upečení zchladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s hořčičnou omáčkou. Přidat můžeme například také salát.
Autor:

Podobné recepty

Lososová terina

Tento recept je skvělou inspirací nejen na rodinnou oslavu.

Zeleninový koláč

Cuketa, lilek, paprika a rajčata dodávají tomuto koláči veselý look i dokonalou souhru chutí.

Zelňáky

Není nad domácí zelňáky.

Pikantní nakládané okurky

Udělejte letos lehce pikantnější kyselé okurky.

Mořské plody v aspiku

Tento předkrm se skvěle hodí do vašeho valentýnského meníčka.