Ingredience
Postup
- Z mouky, 5 lžic vody a 175 g másla vypracujeme tuhé těsto. Zabalíme ho do potravinové folie a necháme asi 60 minut odpočinout. Houby namočíme do studené vody.
- Drůbeží maso nakrájíme na menší kousky, dáme do robotu, osolíme, opepříme a přilijeme smetanu. Oddělíme bílky od žloutků, oba bílky přidáme k masu a vše rozmixujeme dohladka.
- Směs přendáme do misky, přisypeme sušené houby, nasekanou petrželku a promícháme .
- Odleželé těsto rozválíme na pomoučněném válu, doprostřed rozložíme drůbeží směs, zabalíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Vršek propíchneme vidličkou, potřeme žloutkem, osolíme a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.
- Mezitím smícháme hořčici s medem a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a nakonec přisypeme nasekaný kopr. Paštiku necháme po upečení zchladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s hořčičnou omáčkou. Přidat můžeme například také salát.