Jelení Wellington s rybízovou omáčkou
Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.
Stupeň obtížnosti
Náročné
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
756 KCal
34 %
31 %
-
Energie
3163 KJ
34 %
31 %
-
Sacharidy
41,9 g
48 %
42 %
-
Vláknina
2,9 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
37,0 g
59 %
54 %
-
Tuky
46,2 g
71 %
66 %
-
nasycené
13,6 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, přidáme čerstvý tymián a opečeme ho zprudka na pánvi na rozpáleném oleji z každé strany asi 2 minuty. Po opečení dáme stranou.
- Slaninu a houby nakrájíme na malé kostičky. Slaninu opečeme v pánvi po opékání, poté přidáme ančovičky a po 3 minutách přidáme nakrájené žampiony. Osolíme a opepříme. Společně restujeme asi 10 minut a necháme vychladnout.
- Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále. Na střed rozložíme část hub, na ně položíme maso a zbytek tymiánu.
- Na maso dáme zbytek hub a přitlačíme je rukou. Kraje těsta potřeme rozmíchaným vejcem, přehneme je k sobě a zabalíme do rolády. Špičky přehneme pod těsto a vidličkou propícháme.
- Zabalené maso potřeme zbylým vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 25 minut.
- Mezitím kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na másle. Po 3 minutách přilijeme červené víno, necháme odvařit a postupně přiléváme vývar. Ze dvou třetin necháme vyvařit, přidáme zavařeninu a nakonec osolíme a opepříme.