Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte recept na jehněčí hřebínky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Na kroupy:

Na omáčku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    480 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2010 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    39,4 g

    45 %

    39 %

  • Vláknina

    6,1 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    28,9 g

    46 %

    42 %

  • Tuky

    22,0 g

    34 %

    31 %

  • nasycené

    10,3 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jehněčí hřebínek očistíme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na přepuštěném másle asi minutu z každé strany. Pečeme při 200 °C cca 8–10 minut a necháme v teple odpočinout.
  2. Mezitím v osolené vodě uvaříme kroupy. Na přepuštěném másle osmahneme v pánvi na kostičky nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a na větší dílky nakrájený pórek.
  3. Do pánve přidáme uvařené kroupy, zakápneme trochou vývaru a zjemníme lžící másla. Osolíme a opepříme, přihodíme mungové klíčky a prohřejeme.
  4. Demi-glace ohřejeme a zašleháme do něj studené máslo. Jehněčí podáváme se zeleninou, omáčkou z demi-glace a ozdobíme například listy šťovíku.
Autor:

Podobné recepty

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.