Diskuze
Steak jako dort. Pečte ho zprudka nadvakrát a dopékejte v troubě
Děkujeme za pochopení.
P20e77t50r 62K20o54š23í21č30e87k
Tak jsem si ten steak chtěl udělat, ale nepodařilo se mi splnit bod 1: "1. Požádejte řezníka o plátky z roštěné s krásným mramorováním (ideálně uzrálé nasucho) vysoké 3 cm o hmotnosti 225 g.".
Řezník se sice snažil, ale i když jsem mu toleroval u té výšky i 1 milimetr víc nebo míň (měl jsem sebou šupleru), do té váhy 225 gramů se prostě nedokázal trefit. Nakonec mě asi po půlhodině vyhodil, a já zůstal hladovej. Příště půjdu k nějakýmu šikovnějšímu, nebo trpělivějšímu.
P95a94v53l30a 97N29o94v85á
Od Jamieho Olivera jsem také vyzkoušela obrácený postup. Steak z kvalitního masa připravit dle standartního postupu... nesolit, nepepřit, nemarinovat, ale poté, co sundáme z grilu teprrve do připravené marinády nechat odpočinout - olej, sůl, bylinky. Taky je to pecka, trochu jiná chuť...
Z41d65e60n48ě78k 29T64e84s78n95e34r
Dobrý steak je lahůdka...ale...je potřeba vůbec ta pánev?:) Na můj vkus skoro ne - mám rád dost krvavé;) čerstvě mletá mořská sůl a čerstvě mletý zelený pepř stačí;)
M46i48c60h96a20e53l 14F43i36š55a95r
Hovezi steak "well done" je asi jako nechat si ohrat polevku gazpacho...
M61a58r21e54k 22T40ů34m19a
Hlavně je třeba mít pořádnou pánev, na keramickou nebo teflonovou zapomeňte!
M48a77t12e71j 98S30u96k34e74n26i85k
Steak vždy solím až po upečený. Ale dása aj pred prečením. Len zásadne sa musí použiť hrubozrnná soľ. Nikdy nie obyčajnou posoliť lebo potom ozaj steak nie je taký dobrý. Na panvici ale záleží najviac. Obyčajnou hliníkovou to nie je ono. Dobrá panvica musí mať aspoň kilo.
R98o98m28a17n 81K46u31b83a42l36a
No ja si v CR dam gulas a svickovou, steak jim doma v Capital Grille nebo Ruth's Chris... Jinak nas dobry znamy ktery tady vlastni jednu z nejlepsich restauraci a myslim si ze jidlu rozumi mel odvahu a dal si steak v Cowboys Steaks v Praze a rikal ze tam z toho vsichni delali velkou vedu a vysledek uplne prumerny steak...
M31i33c92h81a67l 16T73r33i82s92k58a
Pro ty, co steak nesoli, resp. soli po uprave - je to naprosta, ale naprosta pitomost. Projdete si recepty ze zemi, kde umi steaky nejlepe - argentina, brazilie, usa, japonsko apod. Vsude soli pred upravou. Grilovani seaku je tak rychla uprava, ze k zadnemu vysuseni masa nemuze dojit. Je to cesky nesmysl, ktery nema zadne gastronomicke opodstatneni a nikde se nepouziva!
P77a57v97e44l 75N60o76v23á28k
Nemělo by se solit dlouho před úpravou. Takže marinovat bez soli. Jestli ale osolím těsně před nebo těsně po samozřejmě nemůže být rozdíl.
L39u26k50a18s 96M62a40d14l72e
tady je to samej mistr kuchar,pod clankama z Brodu samej specialista pres kliftony,a vo clankach z politiky ani nemluvim,
v Cesku davaj doktoraty z politologie asi sudicky
L74u19k50a76s 22N55e77m78e27c
.... samej mravokarce a hodnotitel druhych ...
J62a90n 60S50í42d91e87k
Je neuvěřitelné že takový člověk může vařit. Každý jen trochu slušný kuchař vám řekne: Maso na steak nikdy nesolit před opečením, až po. Jemu prostě osolený steak vyteče, tedy krev. Každý má svůj recept, ale solit předtím, to ať dělá raději šťouchané brambory.
M30a51r29i72o 15T85r54n69k24a
Gordon Ramsay suggests sprinkling black pepper and sea salt onto a plate, then pressing the meat into the seasoning moments before placing it into the pan.
Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup
Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě...
Sexy, průhledné i s rozparkem. Šaty pomsty zvedají slavným ženám sebevědomí
Co udělá žena, když se jí nedaří nebo ji zradí muž? Změní účes nebo si pořídí nové šaty. Róby,...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Mladá maminka se proměnila k nepoznání, vsadila na jiný životní styl
Devětadvacetiletá Indya Agosová z Texasu vážila sto sedmnáct kilo, když se rozhodla pro životní...
Příběh Miloše: Mám podezření, že třetí dítě není moje, manželka to popírá
Rodina pro mě byla vždycky na prvním místě. Moje žena si ani nedovede představit, jak je...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení
Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....
Muž má recept na dlouhověkost, v jednašedesáti je ve skvělé formě
Dave Pascoe chce dokázat světu, že i v důchodu můžete vypadat jako za mlada a také se tak cítit....
Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení
Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....
Život s nemocí ALS. Prvním příznakem bylo mluvení nosem, vzpomíná Josef
Ještě před pár lety pracoval třiapadesátiletý Josef v telekomunikační společnosti jako vedoucí...
Krásu dnes určuje Instagram, za nás byly úpravy tabu, říká Taťána Kuchařová
Premium Před osmnácti lety jí posadili na hlavu ikonickou modrou korunku, letos její triumf v soutěži Miss...
Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!