Jana Vašáková alias @slepicarnablog
Food blog Slepičárna letos slaví 10 let. Vznikl jako sbírka srozumitelných receptů pro dcery Jany a Štěpána Vašákových. Štěpán je kuchař a food stylista. Pod jeho taktovkou vznikají hlavně slané recepty. Nejraději má českou klasiku, francouzskou a italskou kuchyni. Jana zase ráda peče sladké, fotí, natáčí a edituje recepty.
Jano, jsou pro vás jahody zajímavou surovinou při vaření nebo pečení?
Jahody jsou spolu s malinami mé nejoblíbenější ovoce. Proto na jaře a v létě hrají na našem blogu velkou roli. Třeba v podobě kynutých nebo tvarohových knedlíků, nechybí ani v koláčích, ale skvělé jsou i v salátech.
Jaké kombinace chutí podle vás s jahodami nejlépe fungují?
Skvěle s nimi funguje jakékoliv letní ovoce jako maliny nebo borůvky. Jahody se ale doplňují i s rebarborou, koláč najdete také u nás na blogu, kynutý s tvarohem jako od babičky. Jahody přidávám i k mozzarelle – letní jahodové caprese s bazalkou je dokonalost sama. A pokud jde o koláče? Pak klidně přidejte i fíky, různé salátové listy a balzamikový ocet.
S jahodami, medem nebo třeba uzeným lososem. Vafle vám budou vždycky chutnat![]() |