Jahodové brownies
Ingredience na 1 pekáč 30 x 20 cm:
- 4 vejce
- 280 g krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 210 g másla
- 400 g hořké čokolády
- 100 g hladké mouky
- 150 g čerstvých jahod
- 200 g kakaové polevy
Pracovní postup:
- Vejce s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny při nízké rychlosti.
- Máslo a čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a metličkou zašleháme do vaječné pěny.
- Nakonec přimícháme mouku a asi třetinou jahod, které jsme nakrájeli na kousky.
- Nalijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem (nebo vymazaného a vysypaného pekáče).
- Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 25 až 30 minut.
- Necháme vychladnout a připravíme si polevu podle návodu.
- Nakrájené brownies ozdobíme čerstvými jahodami a polijeme kakaovou polevou.
Tip: Připravte si brownies den dopředu, bude se lépe krájet.