Jahodový kremeš

nehodnoceno

Tomuto dezertu nikdo neodolá.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez chladnutí

Ingredience

16 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    320 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1339 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    29,3 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    4,8 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    20,5 g

    32 %

    29 %

  • nasycené

    8,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Listové těsto rozkrojíme na polovinu. Každou rozválíme na plát (cca 35 x 25 cm), položíme na plech s pečicím papírem a propícháme vidličkou. Pečeme při 200 °C asi 20 minut.
  2. Z mléka, poloviny cukru, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Odstavíme, necháme mírně vychladnout ( asi na 80 °C) a pak vmícháme žloutky.
  3. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme sníh. Vmícháme jej do vychladlého krému a rozetřeme na jeden díl korpusu. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku.
  4. Rozetřeme ji na povrch jahodového krému a navrch položíme druhý díl korpusu. Uložíme do chladničky nejméně na 4 hodiny ztuhnout. Před podáváním pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Brusinkový chlebíček

Vánoční chlebíček, který provoní vaši kuchyni.

Citronové mini bábovky

Upečte na neděli roztomilé mini bábovičky.

Hrušky se slaným karamelem

Zajímavý dezert, který stojí za ochutnání.

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.