Ingredience
Postup
- Listové těsto rozkrojíme na polovinu. Každou rozválíme na plát (cca 35 x 25 cm), položíme na plech s pečicím papírem a propícháme vidličkou. Pečeme při 200 °C asi 20 minut.
- Z mléka, poloviny cukru, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Odstavíme, necháme mírně vychladnout ( asi na 80 °C) a pak vmícháme žloutky.
- Z bílků a zbylého cukru vyšleháme sníh. Vmícháme jej do vychladlého krému a rozetřeme na jeden díl korpusu. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku.
- Rozetřeme ji na povrch jahodového krému a navrch položíme druhý díl korpusu. Uložíme do chladničky nejméně na 4 hodiny ztuhnout. Před podáváním pocukrujeme.