Jahodovo-melounová polévka

Osvěžte se v létě sladkou polévkou z ovoce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    223 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    933 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    23,9 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    9,3 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    10,8 g

    17 %

    15 %

  • nasycené

    6,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jahody omyjeme a důkladně očistíme. Dužninu z melounu vykrojíme a zbavíme se semínek.
  2. Jahody i meloun dáme do mixéru, přidáme čerstvou bazalku a lístky máty otrhané od stonků.
  3. Vše pak ochutíme medem a citronovou šťávou. Společně pak důkladně rozmixujeme ponorným mixérem.
  4. Takto připravenou polévku necháme vychladit. Hotovou polévku nakonec podáváme s balkánským sýrem a například kousky jahod a lístky máty.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečených paprik

Pečení dodá paprikám jedinečnou chuť, která polévku promění v gastronomický zázrak.

Bylinková krémová polévka

Víte, jak je snadné připravit z čerstvých bylinek výbornou polévku? Spolu se zastřeným vejcem...

Hráškovo-mátová polévka

Hrášek si s mátou dokonale rozumí. Připravte si tuto báječnou polévku.

Vichyssoise

Tradiční francouzská polévka.

Velikonoční kopřivová polévka

Polévka jako dělaná na Zelený čtvrtek.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.