Jahodovo-melounová polévka s balkánským sýrem

Kombinace sladké chuti ovoce a slaného balkánského sýra je překvapivě dokonalá.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    223 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    933 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    23,9 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    9,3 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    10,8 g

    17 %

    15 %

  • nasycené

    6,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jahody omyjeme a důkladně očistíme. Dužninu z melounu vykrojíme a zbavíme se semínek.
  2. Jahody i meloun dáme do mixéru, přidáme čerstvou bazalku a lístky máty otrhané od stonků.
  3. Vše ochutíme medem a citronovou šťávou. Společně pak důkladně rozmixujeme ponorným mixérem.
  4. Takto připravenou polévku necháme vychladit. Hotovou polévku nakonec podáváme s balkánským sýrem a například kousky jahod a lístky máty.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Vývar s velkými knedlíčky

Po zimní procházce si dopřejte teplý vývar.

Staročeská kulajda s vejcem

Uvařte si kulajdu tak, jak ji připravovaly naše babičky.

Pórková polévka Vichyssoise s krutony

V létě přijde studená polévka vhod.

Rajčatová polévka

Na této polévce si pochutná celá rodina.