Jahodovo-bezinkový sorbet

Zmrzliny jsou v horkých dnech super, ovšem sorbety jsou ještě lepší. Zejména ty domácí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

bez tuhnutí

Ingredience

10 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    164 KCal

    7 %

    7 %

  • Energie

    684 KJ

    7 %

    7 %

  • Sacharidy

    43,2 g

    49 %

    43 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    0,5 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    0,3 g

    0 %

    0 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do velkého mixéru dáme jahody a přilijeme sirup. Zalijeme 150 ml horké vody a vše rozmixujeme na kaši.
  2. Směs přelijeme do kovové nádoby a vložíme do mrazáku. Necháme 6 hodin tuhnout.
  3. Pak zmrazenou jahodovou hmotu vyklopíme z nádoby. Nakrájíme ji na kusy a rozmixujeme. Rozmixovanou hmotu vrátíme do nádoby a dáme znovu mrazit asi na 2 hodiny.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.