Jahodové řezy

Díky želatině jsou tyto řezy krásně pruhované. A k tomu navíc báječně chutnají.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

bez chladnutí a tuhnutí

Ingredience

18 PORCE +

Na těsto:

Na pěnu:

Na krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    315 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1317 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    27,6 g

    31 %

    28 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    5,3 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    20,3 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    11,0 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a bílky s cukrem. Pak vmícháme prosátou mouku a olej. Těsto rozetřeme do pekáčku. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.
  2. Jahody rozmixujeme s cukrem. Smetanu svaříme, odstavíme a přidáme nalámanou čokoládu. Rozpustíme. Vmícháme máslo, rozmixované jahody a rozetřeme na korpus. Necháme ztuhnout.
  3. Jahody rozmixujeme s cukrem a smícháme se šlehačkou. Želatinu zahřejeme ve vodě a vmícháme ji do náplně. Část nalijeme na řezy a uložíme do chladu.
  4. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu, polijeme povrch ztuhlých řezů a necháme ztuhnout. Poté nakrájíme na řezy a ozdobíme zbylým krémem a například jahodami.
Autor:

Podobné recepty

Karamelové větrníky

Tento nadýchaný klasický dezert se nikdy neomrzí. Při jeho přípravě si dejte pozor na karamel, rád...

Čokoládová roláda s malinami

Nejlepší čokoládová roláda s ovocných krémem. Pokud budete chtít, můžete vyzkoušet tento recept i s...

Cheesecake creme brulée

Upečte si podle našeho receptu skvělý koláč.

Banánový cheesecake

Upečte si podle našeho receptu skvělý banánový cheesecake.

Jogurtový dort s jahodami

Jemný dort plný jahod a svěžího krému.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.