Jahodová polévka

1 hodnocení

Velmi neobvyklá polévka, ale moc dobrá.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    169 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    706 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    18,6 g

    21 %

    19 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    6,2 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    6,8 g

    10 %

    10 %

  • nasycené

    4,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jahody opláchneme a pečlivě očistíme. Polovinu jahod rozmixujeme najemno a smícháme s jogurtem a medem.
  2. Zbylé jahody rozkrájíme na drobné kousky.
  3. Ze zakysané smetany vykrájíme 8 nočků a dáme stranou.
  4. Zbylou smetanu vmícháme do polévky. Polévku rozlijeme do misek, přidáme nasekané jahody a nočky ze zakysané smetany. Můžeme posypat plátky mandlí. Ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Vichyssoise

Tradiční francouzská polévka.

Velikonoční kopřivová polévka

Polévka jako dělaná na Zelený čtvrtek.

Severská koprovo-špenátová polévka

Uvařte si u vás doma tradiční polévku ze Skandinávie.

Ostrá křenová polévka

Pokud máte rádi pálivé, tak vás tato polévka nezklame.

Šmigrustovka – Velikonoční polévka plná chutí podle Martina Škody

Oblíbený kuchař a influencer Martin Škoda vám ukáže skvělý způsob, jak využít vajíčka a další...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.