Jahodová polévka

1 hodnocení

Polévky nemusí být jen teplé a slané. Takhle voňavá jahodová dobrota vám dokonale zvedne náladu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    513 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2146 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    17,3 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    5,5 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    46,1 g

    71 %

    66 %

  • nasycené

    29,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jahody důkladně očistíme a omyjeme. Osm velkých jahod si necháme na pozdější ozdobení. Zbylé jahody překrojíme, dáme do misky, zasypeme cukrem a necháme ustát v pokojové teplotě asi tak 30 minut. Jahody pustí šťávu.
  2. Připravené jahody rozmixujeme, dáme vařit do většího kastrůlku, přilijeme smetanu a společně přivedeme do varu. Pak polévku odstavíme a necháme vychladnout.
  3. Do polévky vmícháme jogurt a dáme asi na hodinu do chladničky. Hotovou polévku můžeme podle potřeby přisladit a dozdobíme ji jahodami a lístečky máty.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Zvěřinová polévka s játrovými knedlíčky

Ze zbylého masa uvařte silný vývar.

Vývar s velkými knedlíčky

Po zimní procházce si dopřejte teplý vývar.

Staročeská kulajda s vejcem

Uvařte si kulajdu tak, jak ji připravovaly naše babičky.

Pórková polévka Vichyssoise s krutony

V létě přijde studená polévka vhod.