Jahodová marmeláda

Není k snídani nic lepšího než čerstvé pečivo s domácí marmeládou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

2 PORCE +

Na 2 sklenice po 300 ml:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    726 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    3039 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    20,8 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    3,1 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    1,8 g

    3 %

    3 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jahody dobře očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a dáme do kastrůlku se silným dnem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a přidáme k jahodám. Podlijeme trochou vody a pozvolna vaříme, až směs začne houstnout.
  2. Pak přidáme želírovací cukr, citronovou šťávu a povaříme 5 minut. Marmeládu plníme do sklenic vyvařených v horké vodě. Uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout – nejlépe do druhého dne.
Autor:

Podobné recepty

Perníková vejce

Upečte tato perníková vejce koledníkům, budou nadšení.

Kynutý šlehačkový věnec se sušeným ovocem a oříšky

K Velikonocům neodmyslitelně patří pečení sladkých dezertů. Co takhle letos vyzkoušet tento parádní...

Mrkvánky

Překvapte rodinu výbornými kynutými bochánky s mrkvovou náplní.

Čokoládové donuty

Krásně vypadají, skvěle chutnají a přitom představují jenom drobný hřích.

Borůvkové koblížky

Pečené koblihy s kompotovanými borůvkami, které můžete nahradit za čerstvé nebo mražené.