Jahodová charlotta

Malé dortíčky s jahodami a tvarohovou náplní jsou skvělé třeba na dětské oslavy, ale chutnat budou i jen tak ke kávě.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez tuhnutí

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    348 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1454 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    40,8 g

    46 %

    41 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    15,8 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    13,2 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    7,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cukrářské piškoty překrájíme na polovinu a vyložíme jimi po obvodu kulaté formičky o průměru 10 cm.
  2. Jahody očistíme. Jednu polovinu si dáme stranou, zbylé rozmixujeme a smícháme s tvarohem a moučkovým i vanilkovým cukrem. Polovinu smetany vyšleháme a spojíme s ochuceným tvarohem.
  3. Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Druhou polovinu smetany přivedeme k varu a odstavíme. Necháme v ní rozpustit želatinu a vlijeme ji do tvarohu.
  4. Pomocí cukrářského sáčku nastříkáme náplň do formiček s piškoty. Do každého středu pak vmáčkneme celou jahodu.
  5. Charlotty uložíme do chladničky a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí vyjmeme z formičky a povrch ozdobíme kousky jahod.
Autor:

Podobné recepty

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.

Sladké knedlíky z odpalovaného těsta

Udělejte dětem radost domácími sladkými knedlíky.