Jáhlový nákyp se švestkami

Nemáte chuť na slaný oběd? Dejte si jáhlový nákyp se švestkami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

6 PORCE +

Švestkový přeliv:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    318 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1329 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    51,2 g

    58 %

    51 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    7,6 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    9,0 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    4,7 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mléko dáme vařit se špetkou soli, cukrem a máslem. Do vroucího mléka pak přidáme jáhly a vaříme doměkka. Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do husté pěny a lehce vmícháme do uvařených jáhel.
  2. Na švestkový přeliv očistíme švestky, vypeckujeme je a nakrájíme na drobné kousky. Přendáme je do kastrůlku, zalijeme 100 ml vody a přivedeme k varu. Necháme rozvařit, pak přidáme cukr, med a krátce povaříme.
  3. Švestky do nákypu očistíme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Vmícháme do připravené jáhlové hmoty.
  4. Formičky vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, rozložíme je na plech a naplníme jáhlovou hmotou. Na povrch dáme plátek másla a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formičkách a vyklopíme na talířky. Podlijeme omáčkou a teplé podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.