Ingredience
Postup
- Mléko dáme vařit se špetkou soli, cukrem a máslem. Do vroucího mléka pak přidáme jáhly a vaříme doměkka. Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do husté pěny a lehce vmícháme do uvařených jáhel.
- Na švestkový přeliv očistíme švestky, vypeckujeme je a nakrájíme na drobné kousky. Přendáme je do kastrůlku, zalijeme 100 ml vody a přivedeme k varu. Necháme rozvařit, pak přidáme cukr, med a krátce povaříme.
- Švestky do nákypu očistíme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Vmícháme do připravené jáhlové hmoty.
- Formičky vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, rozložíme je na plech a naplníme jáhlovou hmotou. Na povrch dáme plátek másla a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formičkách a vyklopíme na talířky. Podlijeme omáčkou a teplé podáváme.