Sobota 17. dubna 2021, svátek má Rudolf
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 17. dubna 2021 Rudolf

Jáhlová kaše s mákem

Pro naše předky byly jáhly samozřejmou součástí jídelníčku, my na ně ke své škodě zapomínáme. Pojďte je zkusit rehabilitovat a začněte den s jáhlovou kaší.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    488 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2042 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    81,4 g

    93 %

    81 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    17,8 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    9,4 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jáhly propereme ve studené vodě a spaříme horkou vodou. Pak je vsypeme do mléka, přidáme dřeň z vanilkového lusku a za občasného míchání vaříme, dokud jáhly nezměknou.
  2. Do hotové kaše vmícháme mák a sirup.
  3. Blumy omyjeme, osušíme a nakrájíme na dílky. Kaši rozdělíme do talířů, doplníme blumami, posypeme semínky a můžeme ještě přelít trochou sirupu.

Blumy můžete nahradit jiným sezonním ovocem, skvělá jsou třeba také jablka, hrušky nebo banán.

Autor:

Podobné recepty

Míchaná vejce podle Pavla Berkyho

Míchaná vejce jsou poměrně jednoduchým pokrmem a lze je připravovat na spoustu způsobů. Ale často...

Jidášovy provazy a pletýnky

Toto pečivo se v domácnostech našich babiček peklo tradičně na Škaredou středu, ale dnes je...

Voňavé domácí rohlíky a housky

Po letech konzumace průmyslových rohlíků už jsme skoro zapomněli, jak chutná domácí pečivo. Cena po...

Skořicové šneky

Máte chuť na něco sladkého ke kávě? Vůně skořice, která zahalí celý byt při pečení těchto...

Srdíčkové párky s vejcem

Snídaňovou rychlovkou z lásky potěšíte toho, koho máte rádi. Dojetí zaručeno.

Zobrazit více