Jahelné rizoto

nehodnoceno

Zdravý oběd pro celou rodinu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    368 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1541 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    49,0 g

    56 %

    49 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    11,1 g

    18 %

    16 %

  • Tuky

    13,0 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jáhly důkladně propláchneme a necháme okapat na cedníku. Na polovině oleje osmahneme najemno nakrájenou cibuli a žampiony, česnek, kmín a sůl a necháme chvilku společně dusit.
  2. Vmícháme jáhly, zalijeme cca 600 ml horké vody, promícháme, přiklopíme pokličkou a na co nejnižším plameni dusíme přibližně 15-20 minut.
  3. Mezitím očistěnou a nadrobno nakrájenou cuketu orestujeme na zbylém olivovém oleji dozlatova a poté ji vmícháme společně s najemno nasekanou hladkolistou petrželkou do uvařených jáhel. Ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.