Jablkové palačinky se skořicí

Není nic lepšího než voňavé palačinky se skořicí a jablky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Náplň:

Na těsto:

Dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    251 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1050 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    46,5 g

    53 %

    46 %

  • Vláknina

    4,1 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    7,3 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    3,1 g

    5 %

    4 %

  • nasycené

    1,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi zkaramelizujeme cukr, přidáme jablka, citronovou šťávu a skořici. Dusíme asi 10 minut doměkka. Necháme zchladnout.
  2. Z mléka, vejce, cukru, mouky a soli připravíme těsto. Na rozehřátém oleji v pánvi postupně opečeme tenké palačinky z obou stran dozlatova.
  3. Doprostřed každé palačinky přes celou její délku dáme vždy část jablkové náplně. Přehneme přes náplň do čtverce a zabalíme do ruličky. Nakonec připravené kousky obalíme ve skořicovém cukru a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.