Rýžová kaše se skořicí a karamelizovanými jablky
Ingredience:
- 100 g kulatozrnné rýže
- 800 ml mléka
- 2 lžíce vanilkového cukru
- 80 g bílé čokolády
- 2 jablka
- 1 lžíce másla
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce třtinového cukru
Pracovní postup:
- V rendlíku přivedeme k varu propláchnutou rýži s mlékem. Vaříme na velmi slabém ohni doměkka. Když je kaše hotová, vmícháme do ní cukr a bílou čokoládu a vše necháme rozpustit.
- Jablka oloupeme, nakrájíme a zbavíme jádřinců. V pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme jablka a krátce je opečeme. Zasypeme třtinovým cukrem smíchaným se skořicí, promícháme a necháme mírně zkaramelizovat.
- Hotovou kaši ozdobíme opečenými jablky, posypeme skořicí a ihned podáváme. Můžeme polévat medem a posypat oříšky podle chuti.