Jablečné vafle se šlehačkou

Sladké vstávání pro celou rodinu vykouzlíte docela jednoduše. Stačí vám několik ingrediencí, které máte určitě doma, a vaflovač.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na ozdobu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1051 KCal

    48 %

    44 %

  • Energie

    4395 KJ

    48 %

    44 %

  • Sacharidy

    118,7 g

    135 %

    119 %

  • Vláknina

    4,3 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    22,8 g

    36 %

    34 %

  • Tuky

    53,5 g

    82 %

    76 %

  • nasycené

    22,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cukr necháme roztavit na pánvi. Když se rozpustí na karamel, přilijeme asi 100 ml vody a rozvaříme. Do karamelu přidáme jablka nakrájená na měsíčky a chvilku je podusíme. Pak pánev stáhneme z ohně a jablka necháme macerovat v karamelu. Šlehačku ušleháme dotuha a vychladíme.
  2. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. V míse smícháme mouku, špetku soli, prášek do pečiva a cukr.
  3. Jablka oloupeme, nastrouháme a zašleháme do směsi spolu se žloutky, olejem a mlékem. Šleháme, dokud není těsto úplně hladké. Dle potřeby můžeme ještě přidat mléko. Nakonec lehce zapracujeme sníh.
  4. Hladké těsto naléváme po částech do rozpáleného vaflovače, přiklopíme a pečeme (podle typu vaflovače) asi 2 minuty.
  5. Hotové vafle spojíme dotuha vyšlehanou šlehačkou, navrch nastříkáme také kopeček šlehačky a ozdobíme glazovanými karamelovými jablky.
Autor:

Podobné recepty

Heřmánkové vafle s karamelovým pomerančem

Pokud máte ráno trochu víc času na přípravu snídaně, vyzkoušejte tento skvělý recept. Váš den začne...

Japonské lívance s ovocem

Nadýchanější lívance jste snad ještě nikdy nejedli.

Plněné pohankové palačinky

Báječná slaná snídaně plná zdravých surovin.

Palačinky dutch baby

Holandské palačinky zapékané v troubě.

Matcha smoothie

Rychlá snídaně či svačina.