Italská kapustičková polévka

Pšenice dvouzrnka patří mezi nejdéle pěstované obilniny, ale je dnes spíš vzácností. Je dobře stravitelná a má vynikající nutriční hodnoty. Proč ji tedy nepřidat do polévky?

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Pšenici předem namočíme, nejlépe přes noc.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme na kolečka pokrájený pórek, na plátky nasekaný česnek a tymián. Vše řádně promícháme a necháme ještě asi 5 minut restovat.
  3. Do směsi přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, scezenou pšenici a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut. Nakonec přidáme drcená rajčata a na polovinu rozkrojené kapustičky. Vaříme do změknutí asi dalších 20 minut.
  4. Polévku podáváme posypanou strouhaným parmazánem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    485 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2031 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    63,7 g

    72 %

    64 %

  • Vláknina

    13,7 g

    46 %

    46 %

  • Bílkoviny

    19,9 g

    32 %

    29 %

  • Tuky

    15,1 g

    23 %

    22 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka z červené čočky

Pokud máte problémy s trávením, vyzkoušejte červenou čočku, která je plná vlákniny.

Polévka z červené čočky s rajčaty

Pokud jste na dietě, tak je tato polévka ideální do vašeho jídelníčku.

Kapustová polévka s knedlíčky z vinné klobásy

Vyzkoušejte dobrou polévku podle našeho receptu.

Polévka z červené čočky

Nejzdravější druh čočky je právě ta červená.

Sváteční hovězí vývar

Poctivý vývar je prostě ta nejlepší polévka.