Italská kapustičková polévka
Pšenice dvouzrnka patří mezi nejdéle pěstované obilniny, ale je dnes spíš vzácností. Je dobře stravitelná a má vynikající nutriční hodnoty. Proč ji tedy nepřidat do polévky?
Postup
- Pšenici předem namočíme, nejlépe přes noc.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme na kolečka pokrájený pórek, na plátky nasekaný česnek a tymián. Vše řádně promícháme a necháme ještě asi 5 minut restovat.
- Do směsi přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, scezenou pšenici a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut. Nakonec přidáme drcená rajčata a na polovinu rozkrojené kapustičky. Vaříme do změknutí asi dalších 20 minut.
- Polévku podáváme posypanou strouhaným parmazánem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
485 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2031 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
63,7 g
72 %
64 %
-
Vláknina
13,7 g
46 %
46 %
-
Bílkoviny
19,9 g
32 %
29 %
-
Tuky
15,1 g
23 %
22 %
-
nasycené
2,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA