Husí paštika a s brusinkovým želé
Vyzkoušejte jemnou domácí paštiku, která potěší vaše chuťové buňky.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 45 min
bez tuhnutí a chladnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
329 KCal
15 %
14 %
-
Energie
1378 KJ
15 %
14 %
-
Sacharidy
8,1 g
9 %
8 %
-
Vláknina
2,5 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
16,7 g
27 %
25 %
-
Tuky
23,0 g
35 %
33 %
-
nasycené
13,6 g
-
trans-mastné
0,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Ve větší pánvi rozpustíme 50 g másla. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno a orestujeme na másle dozlatova.
- Přidáme tymián, rozmarýn, očištěná a překrájená husí játra a orestujeme dorůžova. Zakápneme brandy a necháme mírně zchladnout. Pak je rozmixujeme se zbylým máslem dohladka. Osolíme, opepříme a znovu promixujeme. Paštiku rozdělíme do menších skleniček nebo jedné větší a povrch uhladíme.
- Brusinky vložíme do hrnce, zakápneme citronovou šťávou, přidáme skořici, brusinkovou šťávu a med a přivedeme k mírnému varu. Vaříme, dokud brusinky nezměknou. Pak vyjmeme skořici. Želatinu rozmícháme ve 3 lžících vody a necháme ji nabobtnat.
- Nabobtnalou želatinu vmícháme ještě do horkých brusinek a za stálého míchání necháme mírně vychladnout. Lžičkou ji poté naneseme na povrch paštiky, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme zatuhnout v lednici. Můžeme podávat dozdobené např. brusinkami a rozmarýnem.