Husí paštika a s brusinkovým želé

Vyzkoušejte jemnou domácí paštiku, která potěší vaše chuťové buňky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez tuhnutí a chladnutí

Ingredience

6 PORCE +

Brusinkové želé:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    329 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1378 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    8,1 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    16,7 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    23,0 g

    35 %

    33 %

  • nasycené

    13,6 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ve větší pánvi rozpustíme 50 g másla. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno a orestujeme na másle dozlatova.
  2. Přidáme tymián, rozmarýn, očištěná a překrájená husí játra a orestujeme dorůžova. Zakápneme brandy a necháme mírně zchladnout. Pak je rozmixujeme se zbylým máslem dohladka. Osolíme, opepříme a znovu promixujeme. Paštiku rozdělíme do menších skleniček nebo jedné větší a povrch uhladíme.
  3. Brusinky vložíme do hrnce, zakápneme citronovou šťávou, přidáme skořici, brusinkovou šťávu a med a přivedeme k mírnému varu. Vaříme, dokud brusinky nezměknou. Pak vyjmeme skořici. Želatinu rozmícháme ve 3 lžících vody a necháme ji nabobtnat.
  4. Nabobtnalou želatinu vmícháme ještě do horkých brusinek a za stálého míchání necháme mírně vychladnout. Lžičkou ji poté naneseme na povrch paštiky, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme zatuhnout v lednici. Můžeme podávat dozdobené např. brusinkami a rozmarýnem.
Autor:

Podobné recepty

Hermelínová pomazánka s ořechy

Kombinace hermelínu, ořechů a jablek je naprosto úžasná.

Chlebíčky

Dokonalé chlebíčky, které se hodí na jakoukoli oslavu.

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Slaný koláč od srdce

Upečte své druhé polovičce valentýnský koláč.

Zobrazit více